10 dagen wandelvakantie in de Livradois-Forez

Het regionaal natuurpark Livradois Forez is een heuvelachtig landschap met uitgestrekte groene velden, oude vulkanen, middeleeuwse kastelen, pittoreske dorpjes en afwisselende bossen.
De natuur in het gebied heeft zoveel moois!
Daarom bieden bevriende eigenaren van drie chambres d'hôtes een wandelarrangement zodat je optimaal de natuur beleeft in verschillende delen van het park.

…een beekje kabbelt onder het stenen bruggetje door, dat niet meer is dan een grote steen en maar net de overkant haalt. Je loopt het oude stenen trappetje op en waagt je over de steen. De weilanden strekken zich voor je uit en je vervolgt het pad onder de bomen door.
Boven je zweeft een grote vogel, is het een rode wouw of een buizerd?

Deelnemers van het wandelarrangement in 2021 hebben het volgende hierover gezegd;
“Wij hebben genoten van ons wandelarrangement in de Auvergne! Wij kunnen deze reis aan iedereen aanbevelen. De combi van verschillende chambre d'hôtes maakt het erg leuk.

Verblijf in drie chambres d'hôtes

Je wandelt in de departementen Puy de Dôme, Haute Loire en Loire en geniet van steeds een andere sfeer in de chambres d'hôtes.


La Fougeraie is een oude kasteelboerderij naast het kasteel van Folgoux (1344) en ligt in bosrijk gebied vlakbij het dorpje La Chaise Dieu. Het kasteel heeft een enorm landgoed met uitgestrekte weiden. De Frans-internationale sfeer is herkenbaar in de gerechten en de inrichting. Je geniet van de zon en een drankje in de gasten tuin of bij het zwembad. De voormalige hooischuur is een grote verblijfsruimte voor de gezellige avonden, waar samen wordt gegeten.
Je verblijft in kamer Afrique ingericht in Afrikaanse stijl met een kingsize bed.
* Uittip: zwemmeer en abdijkerk in La Chaise Dieu.

Le Moulin Malin is een voormalige molen en boerderij hoog in de bergen vlakbij het dorp Saint Anthème. De vallei is door de rivier Ance uitgeslepen en kenmerkt zich door een wilde natuur en authentieke dorpjes.
Laat je verrassen door de creatieve keuken , geniet van een drankje bij de haard in de gezellige woonkamer of droom weg bij de vergezichten op een van de zitjes in de tuin.
Je verblijft in de luxe suite “Prabouré” met aparte slaapkamer met een queen size boxspring.
* Uittip: theater in het kratermeer van Volcan de Montpeloux op donderdagavond.

La Vaisse is een boerderij uit 1838 op steenworp afstand van het dorp Ambert. Buiten geniet je van een heerlijke tuin met diverse zitjes, uitzicht over de vallei, ontspan je in een natuurzwembad of kies je voor de houtgestookte hottub.
La Vaisse kenmerkt zich door de kunst die je in en om het huis aantreft. Daarnaast kan je  rekenen op verfijnde gerechten en een uitgebreide wijnkaart.
Je verblijft in Chambre Livradois met queensize boxspring.
* Uittip: Grote weekmarkt in Ambert en 14e eeuwse papiermolen Richard de Bas

Maarten & Berbera, Le Moulin Malin       

Charles & Tarcies, La Vaisse

Mary & Peter, La Fougeraie