Over ons

Eigenaren Le Moulin Malin Berbera en Maarten

U kent ons niet van Ik Vertrek maar we zijn wel degelijk vertrokken. We besloten het roer helemaal om te gooien en om onze passie, koken en bakken. te gaan volgen. En waar kan dat nu beter in een chambre d’hôtes in Frankrijk.

Na een aantal jaren oriënteren en zoeken hebben we in het najaar van 2016 ons droomhuis gevonden in de Auvergne, Puy de Dôme. En eind 2016 hebben we onze ict en fotografie carrierres aan de wilgen gehangen oms ons volledig te kunnen storten op de verbouwing van Le Moulin Malin. Oorspronkelijk, aan het begin van de 19e eeuw was het een boerderij en molen. Vele eigenaren en bewoners verder zijn wij er neergestreken en hebben het grondig verbouwd tot een luxe chambre d’hôtes.

Onze passie

Berbera is dol op koken en als klein meisje wilde ze de horeca in. Op haar twaalfde heeft ze haar eerste kookboek gekocht. Die ene is uitgegroeid tot een collectie van honderden boeken. Horeca is er niet van gekomen maar ze heeft o.a. patisserie curussen gevolgd bij het Bakery Institute en kooklessen bij het restaurant Savelberg wat een Michelinster had.

Maarten heeft een passie voor brood en die heeft zich na een cursus boulanger bij het Bakery Institute gestort op het bakken van brood.

The Artisan Experience

In Den Haag zijn we gestart met The Artisan Experience en bakten we op zaterdag, vanuit huis, brood en gebak op bestelling. Dat liep wat uit de hand want 20-30 broden en evenzoveel tartelettes is een uitdaging in een keuken in een rijtjeshuis. Op een gegeven moment hadden we de grens wat mogelijk was bereikt omdat we regelmatig ook gevraagd werden voor catering opdrachten.

Fotografie

Naast onze culinaire hobbies zijn we ook gapassioneerde fotografen. Berbera was Nederland professioneel fotograaf. We houden er beide van rond de zonsopgang en zonsondergang de natuur in te trekken om met het beste licht te fotograferen. Onze reizen, die altijd in het teken van fotografie stonden, zijn voor ons een inspiratie geweest bij de inrichting van de kamers.

Uit ervaring begrijpen wij dat een ontbijt tussen 8 en 10 uur voor de natuurfotograaf niet ideaal is en zullen we altijd onze uiterste best doen, om in overleg, u de mogelijkheid te bieden van zowel het “gouden uur” als van een goed ontbijt te genieten.

Waar vind u ons

Le Moulin Malin
Prasmel
63840 Saillant
Puy de Dôme (63)
Frankrijk

T: +33 (0)4 73 82 13 63
T: +33 (0)7 88 54 61 47
E: info@lemoulinmalin.fr
No SIRET: 82537529800015

GPS coördinaten: 45°28’14.8″N/3°54’24.5″E
GPS coördinaten:  45.4707759  3.9057187

De opgeven coördinaten geven de plek aan waar u de D139 moet verlaten en een smalle weg in moet slaan die niet in navigatie software is opgenomen. Vanaf dit punt is het nog 400 meter rijden om ons te bereiken. Alleen ons huis ligt aan deze weg dus u kunt ons niet missen.

Per auto

Helaas is ons adres, voor zo ver we weten, niet te vinden in navigatie software. Het eenvoudigste is het om de bovengenoemde GPS coördinaten in te voeren in uw navigatie systeem. De coördinaten geven de plek aan waar u op de D139 moet afslaan. Het eerste en laatste huis dat u aan deze weg ziet liggen is ons huis.

Als u Google Maps gebruikt om te navigeren en vanuit noordelijke richting komt stuurt de navigatie u een zandpad op in de plaats van de eerder genoemde zijweg. Ga deze weg niet in maar rij door en neem de eerst volgende weg rechts.

Vanuit Nederland kunt u het beste via Luxemburg gaan en de Autoroute du Soleil (A31) via Metz nemen. Deze route is sneller en goedkoper (tol en benzine in Luxemburg) dan de route via Parijs die de meeste navigatie software aangeeft. 

Per vliegtuig

Vanaf Amsterdam heeft u een directe vlucht naar Lyon (KLM en Transavia). Op het vliegveld kunt u een auto huren, desgewenst wij u op het vliegveld ophalen en afzetten (€ 125). Als u geen auto of ander vervoermiddel ter beschikking heeft is uw actieradius beperkt.

De reis vanaf Lyon naar Le Moulin Malin duurt ongeveer 1¾ uur.