Wat is er te doen rondom Le Moulin Malin

De Vallée de l’Ance, een streek in de Puy de Dôme, is een uitstekende plek om uw vakantie door te brengen. In elk seizoen van het jaar is het de moeite waard om deze bijzondere streek in Frankrijk te bezoeken.  Wilt u actief bezig zijn, fietsen of wandelen in de natuur, culturele uitstapjes maken, over een  brocanterie of markt slenteren of genieten van de natuur? Rondom onze Chambres d’Hôtes Le Moulin Malin is dit allemaal te vinden.

Hier lijkt het als of de tijd heeft stil gestaan. Massa toerisme bestaat hier niet. Hier leeft de plattelandsbevolking in harmonie met de natuur.  De dorpjes zijn nog zoals ze jaren geleden ook waren: authentiek en gezellig. Hier is op het dorpsplein nog de ouderwetse bar-tabac te vinden. Na een dag er op uit te zijn geweest is het leuk om, tussen de locale bevolking op het terras, het echte franse leven aan u voor bij zien trekken.  

Kom eens kijken in dit deel van Frankrijk. Wij weten zeker dat je er van zal genieten.

La cascade du creux de l’Oulette in de Vallee de l'Ance
Natuur in de Vallee d'lAnce

Natuur rondom onze Chambres d'Hôtes

De Vallée de Lance is gelegen in het natuurpark ‘Livradois Forez‘. In dit park kunt u genieten van de ongerepte natuur in de  bergen, dalen en hoogvlaktes die deel uit maken van het park.
U kunt een prachtige wandeling maken op de ‘Hautes Chaumes du Forez’ op de Col des Supeyres. Voor of na de wandeling kunt u genieten van het eten in ‘Jasserie Le Coq Noir‘. In deze oude boerderij is in het vroegere woongedeelte nu een restaurant, dat alleen lokale procducten gebruikt, gevestigd. Een mooie wandeling komt langs Le Moulin Malin en gaat via de Volcan de Montpeloux naar de waterval “le Creux de l’Oulette”.

Of u nu wandelt, fietst of rond tourt met de auto of motor; de natuur onderweg is adembenemend. Op iedere kamer ligt een verrekijker. Vergeet deze vooral niet mee te nemen om het wild, dat u vast en zeker tegenkomt, van dichtbij te bekijken.

Als u de hele dag de natuur in gaat, dan komt u waarschijnlijk geen restaurant tegen om te lunchen. Daarom bieden wij de mogelijkheid om een lunchpakket te bestellen, dat bestaat uit heerlijke, lokale producten.
Wielrennen Critérium du Dauphiné

Sportieve mogelijkheden in de Vallee de l'Ance

Gaat u de uitdaging aan en komt u naar Le Moulin Malin om uw fysieke grenzen op te zoeken?

Het spreekt voor zich dat de geoefende fietser tijdens het fietsen in het Livradois Forez zijn hart op kan halen. De cols in dit gebied wordt regelmatig aangedaan door de Tour de France en het Critérium du Dauphiné
Maar niet alleen wielrenners komen hier aan hun trekken. Ook voor mountainbiken zijn de mogelijkheden ook onbeperkt. Er zijn veel mountainbike routes door de bergen en bossen rond om onze Chambres d’Hôtes die goed zijn aangegeven.
Jaarlijks wordt er vanuit Ambert een fietstocht, Les Copains Cyfac, georganiseerd die je door het Livradois Forez. Voor wielrenners is er keuze uit een eendaagse, tweedaagse of driedaagse tocht, maar ook voor mountainbikers is er een parcours van 60 of 83 kilometer door het gebied uitgezet. Een mooi overzicht van de uitdagingen in de omgeving is te vinden op de site ‘cols cyclisme‘. 

Vlak bij ons ligt ‘Prabouré‘. In de winter is dit een familie skigebied, met verschillende afdalingen en lanflaufroutes. en In de zomer is het een centrum voor sportieve activiteiten voor jong en oud. U kunt er bijvoorbeeld prachtige tochten maken op kickbikes of uw hoogtevrees bedwingen tijdens een boomtoppenparcours. Als dit nog niet spannend genoeg is, dan biedt de tokkelbaan een unieke sensatie. Deze 800 meter lange baan geeft u, met 80 kilometer per uur op 110 meter hoogte, een spannend maar geweldig uitzicht op de prachtige omgeving..

In 2019 hopen we een eigen zwembad hebben maar u kunt nu al een verfrissende duik nemen in het natuurzwembad van Saint Anthème. Dit ligt op slechts 10 minuten rijden van Le Moulin Malin.

Benieuwd naar voorbeelden van fietsroutes rond Le Moulin Malin

Puy de Lumières Le Puy-en-Velay

Culturele uitstapjes

Komt u naar Frankrijk om culturele uitstapjes te maken?

Bezoek dan een van de vele oude stadjes in de omgeving zoals Ambert, Saint-Bonnet-le-Château of Le Puy-en-Velay.

Le Puy-en-Valey is misschien wel een van de leukste stadjes van Frankrijk. Slenter door de Middeleeuwse straatjes, stap eens binnen bij een  traditionele kantwinkels of in een van de vele kerkjes en de kathedraal. Het bijzondere is dat één van deze kerken hoog boven alles uitsteken en, zo op het eerste oog, onbegaanbare bergtoppen is gebouwd. Nog bijzonderder wordt het als er na het vallen van de avond projecties worden vertoond op de bergen en de kerken. Een fantastisch schouwspel wat u een keer gezien moet hebben. Dit jaar is dit spektakel ‘Puy de Lumières‘ vanaf 27 april t/m 30 september en rond de kerstdagen te zien.
In de derde week van september is er jaarlijks in het centrum van de stad een renaissance festival, genaamd ‘Roi de l’Oiseau‘. Tijdens deze week wordt de stad omgebouwd tot een stad uit de renaissance.

In Ambert, is op zaterdagochtend een ‘marché des producteurs’, een markt met alleen lokale producenten. Op donderdagochtend is er een normale markt. Een bezoek aan deze markten is prima te combineren met het ‘Maison de la Fourme d’Ambert‘. Hier kunt u alle ins en outs van de beroemde kaas te weten komen. U kunt er ook  kookworkshops volgen die gebruik maken van deze lekkere kaas..

Op de weg naar Ambert komt u langs de papiermolen Richard de Bas. Dit is de enige overgebleven papiermolen waarvan er vroeger velen in en rond Ambert te vinden waren. Hier kunt u zien hoe op de oude ambachtelijke manier papier gemaakt wordt. Een van de mooie papier soorten die ze hier maken is het papier waarin bloemen zijn verwerkt, de molen staat hier bekend om.

In Craponne-sur-Arzon wordt jaarlijks een van de grootste country festivals ‘The Green Escape‘ in europa georganiseerd. Dit jaar is het op 27 28 29 juli. Vanaf Le Moulin Malin zit u in 30 minuten op het festival.

Even lekker niks

We hopen dat u, net als wij, enthousiast zijn over alle mogelijkheden die Vallée de l’Ance te bieden heeft. Maar we willen u graag laten weten dat bij dat bij Le Moulin Malin alles mag, maar niets hoeft.

Wilt u eens een dag, of uw hele verblijf, lekker niks doen? Dat kan prima bij ons, in de zon of op een schaduwrijke plek. Met een schitterend uitzicht over de vallei heerlijk niets doen, daar is helemaal niets mis mee. Is het een keer wat minder weer, blijf dan lekker binnen en geniet in onze gezellige woonkamer met houtkachel.

Als u echt de deur niet uit wilt, dan is het mogelijk een eenvoudige lunch te bestellen.

Zit er iets voor u bij?

reserveer vandaag nog